عراقچی: تلاش‌های اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی واضح است عراقچی: پزشکیان به زودی به چین سفر می‌کند معاون عراقچی: هیچ معجزه‌ای فردای روز توافق اتفاق نمی‌افتد قتل‌عام گردشگران در حمله مسلحانۀ کشمیر گروسی: ایران در تعامل با مذاکرات هسته‌ای جدی است ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران

سفر رئیس دیوان عالی اسرائیل به آلمان نیمه کاره ماند

استر هایوت، رئیس دیوان عالی رژیم صهیونیستی که برای مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس این رژیم به آلمان سفر کرده بود در پی تصویب قانون «لغو آزمون معقولیت» سفر خود را نیمه‌کاره رها کرده و در راه بازگشت به سرزمین‌های اشغالی است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 25
کد خبر: ۱۹۶۳۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ در پی وصول ۴ دادخواست علیه قانون اصلاحات قضایی، استر هایوت، رئیس دیوان عالی رژیم صهیونیستی سفر خود به آلمان را نیمه‌کاره رها کرد و راهی سرزمین‌های اشغالی شد. اگر دیوان عالی وارد پرونده اصلاحات قضایی شود، تقابل نهادی میان این دیوان و کابینه بنیامین نتانیاهو به اوج خواهد رسید.

پس از تصویب این اصلاحات در پارلمان اسرائیل، تاکنون ۴ دادخواست به دیوان عالی تقدیم شد که خواستار لغو قانون اصلاحات شده است. رسانه‌های عبری زبان اعلام کرده‌اند که هایوت برای برگزاری هرچه سریع‌تر جلسه استماع این دو دادخواست سفر خود را نیمه کار رها کرده است. از این رو به نظر می‌رسد، دیوان قصد مقابله با قانون جدید را در سر دارد. تا امروز سابقه نداشته که دیوان عالی به موضوع تصویب قانونی پایه‌ای ورود کرده و مصوبات کنست در این باره را مورد بازبینی قرار دهد.

تا کنون سه دادخواست علیه قانون «لغو آزمون معقولیت» (اصلاحات قضایی) به این دیوان تقدیم شده است. نخستین دادخواست از سوی سازمان مردم‌نهاد «جنبش کیفیت حکمرانی» به دیوان عالی ارائه شده و براساس این استدلال که قانون مذکور به قوه مقننه «قدرت نامحدود» می‌دهد و زمان مناسبی نیز برای گفتگو و مذاکره پیرامون آن درون ساختار‌های حقوقی اختصاص داده نشده، خواستار لغو قانون جدید شده است. همچنین در این دادخواست سیمخا روطمن، رئیس کمیته حقوقی - قضایی کنست (دومین طراح پرونده اصلاحات پس از وزیر دادگستری) به سوء استفاده از قدرت خود و ممانعت از شنیده شدن نظر اعضای مخالف کمیته متهم شده است.

دومین دادخواست از سوی یک سازمان‌مردم‌نهاد دیگر با عنوان «جنبش دموکراتیک مدنی» با اشاره به اینکه اصلاحیه انجام شده «تعادل قوای سه گانه» را به کلی برهم می‌زند از دیوان عالی خواسته با صدور یک قرار موقتی آن را تعلیق کند.

سومین دادخواست ضد قانون اصلاحات را «انجمن حقوق مدنی» به دیوان عالی تقدیم کرده و مدعی شده کنست از قدرت قانونی خود سوء استفاده کرده و ارزش‌های مستطر در قوانین پایه‌ای رژیم اسرائیل را نقض کرده است. در این دادخواست از دیوان عالی خواسته شده به دلیل آنچه «نقض استقلال قوا» نامیده شده قانون اصلاحات را لغو کند.

نهایتاً آمیت بتصر، رئیس جدید کانون وکلای اسرائیل که اخیراً در رقابت با گزینه حامی دولت نتانیاهو پیروز شد از تقدیم یک دادخواست دیگر به دیوان عالی برای لغو قانون اصلاحات قضایی خبر داد. بتصر از دیوان عالی خواسته تا به دلیل اینکه قانون اصلاحات قدرت قوه مقننه را غیرقابل پرسش می‌سازد، اقدام به صدور یک قرار موقتی برای تعلیق این قانون کرده تا تحقیقات بیشتری صورت گیرد. / تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار